Den øgede konkurrence mellem tilbudsgiverne stiller krav til konstant udvikling af tilbudsarbejdet. Hvad har din virksomhed gjort inden for de sidste par år for at følge med?
Læs mere…Den årlige udbudsoversigt fra Kammeradvokaten er netop udkommet. Udbudsoversigten giver et detaljeret, men kort indblik i de forskellige områder af EU-udbud, deres tærskelværdier, samt mulige former. Udbudsoversigten kan være god til at opnå en hurtig orientering ift. EU-udbud og de nye tærskelværdier.
Læs mere…Hvordan påvirker Coronakrisen leverandører til det offentlige? Hvis du er en af dem, der har en rammeaftale med det offentlige, er du også en af dem, der har grund til at være bekymret for de økonomiske konsekvenser af Coronakrisen. Der er faktisk stor sandsynlighed for, at udbud er vundet med en rammeaftale og ikke en konkret kontrakt, eftersom rammeaftaler udgør ca. 50 % af alle offentlige kontrakter efter EU-udbud i Danmark.
Læs mere…Den årlige udbudsoversigt fra Kammeradvokaten er netop udkommet. Udbudsoversigten giver et detaljeret, men kort indblik i de forskellige områder af EU-udbud, deres tærskelværdier, samt mulige former. Udbudsoversigten kan være god til at opnå en hurtig orientering ift. EU-udbud og de nye tærskelværdier.
Læs mere…Udbudsportalen har vurderet en nylig dom fra højesteret om konsortiers overholdelse af konkurrencereglerne. Dommen sætter ifølge udbudsportalens advokater fokus på de begrænsninger, tilbudsgivere kan støde imod eller overse, når de indgår i konsortier. Advokaterne fremlægger mulighederne for alternative samarbejdsformer ved offentlige udbud, og de forholder sig desuden til dommen i relation til udbud, der er opdelt i delkontrakter.
Læs mere…Den 1. juli 2019 trådte et nyt krav om implementering af et to-kuvertsystem i kraft for udbud af bygge- og anlægsopgaver. Ændringen virker dog ved første øjekast ikke til at få den store betydning.
Læs mere…Små virksomheder vinder flere EU-udbud viser en ny analyse lavet af Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Analysen påviser at der i perioden 2015-2017 har været en stigning på 30 % i udbud vundet af små virksomheder.
Læs mere…En ny kendelse fra Klagenævnet for Udbud påviser, at ordregiver ikke er forpligtet til at rette hen-vendelse til tilbudsgiveren ved åbenlyse fejl i ESPD’et. Kendelsen vedrører Midttrafiks udbud af lufthavnsruter i 2018.
Læs mere…Kammeradvokaten har på ny udgivet en detaljeret oversigt over kategoriseringen af EU-udbud. Oversigten beskriver, hvordan udbudsloven, forsyningsdirektivet og forsvars- og sikkerhedsdirektivet håndterer de tre grupper af ydelser, nemlig varer og tjenesteydelser, de specifikke tjenesteydelser under light regimet og bygge- og anlægsarbejder. De nuværende tærskelværdier fremgår også.
Læs mere…Trods udbudsloven og flere kendelser fra KLFU - den seneste fra 22. februar 2018 - udbydes fortsat mange kontrakter, hvor der ikke er juridisk belæg for at kontraktperioden er længere end 4 år.
Læs mere…Der kommer flere og flere "udbud efter forhandling", men hvad går "forhandling" ud på, og hvilke konsekvenser har det?
Læs mere…Virksomheder med udenlandske ejere har ikke tidligere kunnet rekvirere serviceattest med oplysning om personer i ejerkreds og ledelse.
Læs mere…Kommunikationen mellem den offentlige ordregiver og den private tilbudsgiver skal fremover foregå elektronisk.
Læs mere…Kammeradvokaten har lavet en fin oversigt over hvornår de forskellige offentlige indkøb skal i EU-udbud. Tærskelværdier og henvisning til tilbudsloven og udbudsloven er sat op i meget overskuelig form.
Læs mere…I mange udbud efterspørges referencer på lignende opgaver, og for mange tilbudsgivere er deres referencer på løbende aftaler, så hvilken eksakt dato skal oplyses i ESPD'et?
Læs mere…Konkurrencestyrelsen turnerer i øjeblikket landet rundt for at informere om den elektroniske udgave af ESPD. Den nuværende udgave fungerer, men der er fortsat plads til forbedringer.
Læs mere…Fra den 28. januar 2016 skal alle ordregivere anvende Europa-Kommissionens standardformular for det fælleseuropæiske udbudsdokument - også kaldet ESPD’et. Efter denne dato kan den midlertidige danske ESPD ikke anvendes længere.
Læs mere…Tilbud-Udbud tilbyder nu fjernsupport til upload af tilbudsmateriale til diverse offentlige indkøbssystemer som fx Mercell
Læs mere…Det nye light-regime får stor betydning for en række brancher, der tidligere var kategoriseret som bilag IIA og IIB-ydelser. Det gælder bl.a. juridisk bistand, rekruttering, efteruddannelse og hjemmehjælp.
Læs mere…Dansk Rehab Gruppe og Medicoindustrien udgiver i dag en pjece med industriens anbefalinger til, hvordan en udbudsproces præget af konstruktiv dialog kan se ud.
Læs mere…Med den nye udbudslov bliver det nemmere, billigere og mere fleksibelt for det offentlige at sende opgaver i udbud og for virksomhederne at byde på opgaverne.
Læs mere…Der er kommet færre og større private leverandører på markedet, efter reglerne for frit valg på hjemmehjælpsområdet blev ændret i 2013.
Læs mere…